niedziela, 21 kwietnia 2013

Kotleciki rybaka


Wspaniałe zdrowe kotleciki :) Szczególnie dla dzieci, które nie lubią jeść ryb. 
Gwarantuję, że te kotleciki spałaszuje każdy! Polecam!

Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- 1/2 kg mieszanki ryb i owoców morza (łosoś, dorsz i krewetki)
- świeży por
- natka pietruszki
- cytryna
- 1 jajko
- otręby pszenne
- olej do smażenia
- oliwa

Ziemniaki gotujemy, studzimy a następnie ugniatamy widelcem w misce. Ryby z krewetkami gotujemy i odcedzamy (ja gotowałam na parze). Dodajemy do ziemniaków i całość ponownie ugniatamy widelcem. Następnie dodajemy posiekanego pora i natkę pietruszki, wszystko skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na 30 min do lodówki. Z masy formujemy kotleciki, które smarujemy jajkiem i obtaczamy w otrębach. Smażymy z obu stron na złoto.
Podajemy z dowolnymi sosami.

Gotowe :)


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz